• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • США готують новий пакет допомоги Україні на $375 мільйонів
    Опубликовано: 2024-09-28 18:27:05

    Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги на 375 мільйонів доларів для України, про який має бути оголошено наступного тижня.

    Про це повідомляє Reuters.

    Пакет допомоги включає патрульні катери, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 міліметрів, запасні частини та інше озброєння, повідомили чиновники на умовах анонімності.

    Зазначається, що вміст і розмір пакету можуть змінитися найближчими днями перед тим, як його підпише президент Джо Байден.

    Згідно з повідомленням, починаючи з травня, США не надавали пакетів допомоги на суму понад 275 мільйонів доларів через президентські повноваження на скорочення озброєнь (PDA).

    PDA дозволяють використовувати поточні запаси зброї для допомоги союзникам у надзвичайних ситуаціях.

    Адміністрація Байдена також працює над досягненням домовленості щодо продовження на один рік дії щодо допомоги Україні на суму близько 5,5 млрд доларів, термін якої спливає 30 вересня.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.