• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В ООН закликали створити інституції для регулювання ШІ
    Опубликовано: 2024-09-23 10:55:25

    Консультативний орган ООН закликав до створення глобальних інституцій для регулювання штучного інтелекту, наголосивши на необхідності міжнародного управління цією швидкозростаючою технологією. Про це йдеться у звіті органу.

    У звіті зазначається, що штучний інтелект кардинально змінює світ, відкриваючи нові можливості для науки, прискорення економічного розвитку, поліпшення охорони здоров'я, сільського господарства та оптимізації енергетичних мереж.

    Однак, якщо не впровадити належного контролю, користь від штучного інтелекту може зосередитися лише в руках кількох країн, компаній або осіб. При цьому більш розвинені системи можуть спричинити значні зміни в сфері праці, створювати автономну зброю та загрожувати миру й безпеці.

    Експерти наголошують на важливості запуску глобального процесу за участю країн на різних етапах розвитку та міжнародних організацій, включаючи ООН. Це дозволить створити захисні механізми й загальні рамки для розвитку систем навчання ШІ.

    Основою цього процесу будуть не обов'язкові закони, а типові контракти та технічні юридичні угоди, розроблені поступово у формі протоколів до єдиної структури принципів і визначень.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.