• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄС надасть Україні додаткові €160 млн для підтримки енергетичної безпеки напередодні зими
    Опубликовано: 2024-09-20 18:08:14

    Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про виділення додаткових €160 млн для зміцнення енергетичної безпеки України перед настанням зимового сезону.

    Про це вона повідомила в соцмережі Х.

    За словами фон дер Ляєн, допомога  включає 60 мільйонів євро гуманітарної допомоги – наприклад, для притулків та обігрівачів – і близько 100 мільйонів євро на ремонтні роботи та відновлювані джерела енергії. Ці 100 мільйонів євро походять від доходів від знерухомлених російських активів у Європейському Союзі.

    "Сьогодні ми виділяємо ще 160 млн євро на цю зиму. У тому числі близько 100 мільйонів євро з надходжень від заморожених російських активів у ЄС. Росія повинна заплатити за завдані руйнування" – сказала вона.

    Вона підкреслила, що в ЄС розуміють, що цих коштів не достатньо і що потрібно більше. Тому блок і надалі веде розмови про перерахування частини доходів від знерухомлених російських активів на енергетичну стійкість України.

    Фон дер Ляєн наголосила, що розпочнеться опалювальний сезон і Європейський Союз готовий посилити підтримку України.

    "Я поїду до Києва, щоб завтра (20 вересня – ред.) особисто обговорити ці питання з президентом Зеленським. У наших зусиллях допомогти Україні і я дуже рада, що можу розраховувати на постійну підтримку Міжнародного енергетичного агентства", - сказала вона у Брюсселі на спільній пресконференції з виконавчим директором Міжнародного енергетичного агентства Фатіхом Біролем.

    Фон дер Ляен зазначила, що з лютого 2022 року загальний обсяг підтримки енергетичної безпеки України, наданої ЄС, становить щонайменше €2 млрд, без врахування пожертв у натуральній формі.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.