• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Названо величину підвищення ПДВ, яку пропонує Україні МВФ
    Опубликовано: 2024-09-12 18:03:12

    Міжнародний валютний фонд пропонує підвищити податок на додану вартість в Україні на 2 відсоткові пункти. Як повідомляє "РБК-Україна", це питання порушувалося під час роботи місії фонду в Києві.

    Зазначимо, що згідно статті 193 Податкового кодексу, загальна ставка ПДВ наразі встановлена на рівні 20% від бази оподаткування. Втім, для ввезення лікарських засобів та медичних виробів, а також для театральних вистав, музичних концертів, кінопрокату, проведення виставок, екскурсій та спортивних заходів, так само як і для роботи готелів застосовується ставка 7%.

    В свою чергу, для ввезення низки агрокультур (пшениця, ячмінь, кукурудза, соєвi боби, насіння рiпаку та соняшнику) застосовується ставка 14%. При експорті ж окремих товарів за окремими умовами, визначеними в статті 97 кодексу, ПДВ становить 0%, тобто не сплачується.

    За словами джерел видання, знайомих з ходом переговорів України з МВФ, його експерти вважають, що ПДВ треба підіймати на 2 пункти, тобто до 22%, 9% та 16% відповідно.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.