• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У 2024 році рекламні інвестиції в Україні зростуть на 33% – прогноз
    Опубликовано: 2024-09-12 15:57:35

    Цьогоріч український рекламний медіаринок зросте на 33% порівняно з 2023 роком, досягнувши 29,8 млрд грн. Про це стало відомо з прогнозу Всеукраїнської рекламної коаліції.

    У 2024 році прогнозується, що ринок реклами на телебаченні досягне 6,1 млрд грн, що на 58% більше, ніж у попередньому році. Зокрема, пряма реклама на ТБ зросте до 5,6 млрд грн. Завдяки поверненню майже всіх рекламодавців з довоєнного ТОП50, ринок ТБ-реклами демонструє відновлення в межах прогнозованих темпів. За результатами першого півріччя, частка реклами категорії «фарма» вже зменшилась до менше 45%, що свідчить про загальне пожвавлення ринку завдяки збільшенню кількості рекламодавців.

    Водночас, є певні занепокоєння щодо можливих блекаутів, але оскільки перша хвиля відключень припала на період рекламного «не сезону», це не спричинило скорочення попередньо запланованих бюджетів.

    Ринок прямої реклами коливається в межах 5,4 – 5,6 млрд грн, і його розвиток буде залежати від обсягу сезонних рекламодавців. ТОП-20 рекламодавців вже збільшили свої витрати на 69% в порівнянні з минулим роком, але їхні можливості не є безмежними.

    Реклама в Digital ТБ, ймовірно, зросте на 78% і досягне 800 млн грн. Цей сегмент продовжує активно розвиватися, оскільки Digital TV стає важливою частиною як цифрових рекламних кампаній, так і розширює охоплення традиційних ТВ-кампаній.

    Сприятливим фактором для зростання є велика кількість спортивних подій, що транслювалися на ОТТ-платформах, таких як матчі збірної України у відборі до ЄВРО-2024, саме ЄВРО-2024, бій Олександра Усика, Олімпіада та Паралімпіада, які активно підтримували всі платформи.

    Однак зміни в законодавстві щодо беттінгу можуть суттєво вплинути на рекламні бюджети в цьому сегменті, так само як і можливі блекаути.

    Також прогнозується, що реклама в пресі зросте на 8% і досягне 387 млн грн. Незважаючи на збільшення обсягу реклами у видавничих проєктах, видавці наразі не готові суттєво коригувати свої прогнози на наступний рік через складність прогнозування.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.