• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Молдова збільшать реверс газу: навіщо це потрібно
    Опубликовано: 2024-09-12 11:57:03

    "Оператор ГТС України" та молдовський оператор ГТС Vestmoldtransgaz (VMTG) планують збільшити гарантовану потужність на одній з міждержавних точок щонайменше до 7 млн кубометрів газу на добу.

    Про це повідомляє пресслужба ОГТСУ.

    Зазначається, що Україна та Молдова працюють над збільшенням гарантованих потужностей для транспортування газу Трансбалканським маршрутом в бік України принаймні до 7 млн куб. м на добу.

    ОГТСУ разом з молдовськими колегами вже реалізував перший етап — в бік України створено 1 млн куб. м гарантованих добових потужностей. Цей етап не потребував значних інвестицій з боку ОГТСУ чи Vestmoldtransgaz, і з 1 вересня 2024 року ці потужності вже використовуються для транспортування газу до України.

    Повідомляється, що наразі ОГТСУ та VMTG працюють над подальшим розширенням потужностей. В середньостроковій перспективі можливе збільшення і понад 7 млн куб. м на добу, оскільки інфраструктура Трансбалканського трубопроводу вже побудована і подальше збільшення потужності вимагатиме лише нарощення реверсних можливостей по маршруту.

    Однак, в ОГТСУ підкреслюють необхідність запровадити конкурентоспроможні та економічно обґрунтовані тарифи для цієї ділянки. Це підкріпить технічний потенціал Трансбалканського коридору привабливою комерційною моделлю.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.