• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Швеція виділила для України черговий пакет військової допомоги на $443 млн
    Опубликовано: 2024-09-15 18:32:11

    Уряд Швеції представив 17-й пакет військової допомоги Україні на суму 4,6 мільярда шведських крон (443 мільйона доларів).

    Про це повідомило Міністерство оборони Швеції.

    Зазначається, що цей пакет допомоги відповідає військовим потребам України і "створює свободу дій у майбутньому".

    Згідно з пресрелізом, Україна отримає малокаліберні снаряди калібру 40 мм для автоматичних гармат поставлених раніше БМП Stridsfordon 90, камуфляж для бронетранспортерів PBV 302, протитанкові міни, переносні зенітні ракетні комплекси (ПЗРК) RBS 70, гранатомети з боєприпасами, шість бойових катерів.

    Швеція також передасть каски, зимовий одяг, захисні маски для обличчя і захисне спорядження для операцій у забрудненому середовищі, навчальне обладнання для новобранців, амуніцію для дій на воді тощо.

    Крім того, уряд Швеції виділить додаткові кошти на закупівлю дронів.

    З урахуванням нового пакету допомоги Швеція з початку повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року надала Україні військову допомогу на понад 4,6 мільярда доларів.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.