• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Імпорт автогазу в Україну впав до найнижчого рівня з 2022 року
    Опубликовано: 2024-09-15 10:07:46

    З 2 по 8 вересня паливні компанії завезли до країни 5 тисяч тонн LPG, що в середньодобовому еквіваленті становить 0,72 тисячі тонн. Порівняно з останнім тижнем серпня імпорт зменшився у 7 разів, а у місячній динаміці — у 5,4 разів.

    Про це пише видання Еnkorr, посилаючись на дані консалтинговоїй групи "А-95".

    Це найнижчий показник з травня 2022 року, коли через повномасштабне вторгнення Росії в Україну виник небачений дефіцит усіх марок моторних палив.

    До підвищення акцизу з вересня імпортери почали готуватися ще на початку серпня, що призвело до зростання серпневих постачань до рекордного обсягу у 124 тисячі тонн. Особливо активно газ везли протягом останнього тижня серпня, імпортувавши 35,7 тисячі тонн ресурсу, або близько 5,1 тисячі тонн на добу.

    Така серпнева активність паливних компаній на тлі незначного попиту призвела до суттєвого скорочення відвантажень у перші вісім днів вересня.

    "Навіщо везти, якщо поки всього вистачає. Крім того, через високу ціну є ймовірність зменшення реалізації", — зазначили в одній із компаній.

    Майже весь обсяг газу на початку вересня було імпортовано газовозами: 79% від загальних постачань, або 3,9 тисячі тонн. Залізниця опинилась на паузі.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.