• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна вперше обміняється податковими звітами з понад 100 країнами
    Опубликовано: 2024-09-03 18:27:09

    Україна за підсумками 2024 року вперше здійснить обмін податковими звітами в межах міжнародної системи автоматичного обміну податковою інформацією Country-by-Country Report.

    Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

    У відомстві нагадують, що Багатостороння угода компетентних органів про автоматичний обмін звітами у розрізі країн (Multilateral Competent Authority Agreement on the Exchange of Country-by-Country Reports – Багатостороння угода CbC) набрала чинності в липні 2024 року.

    До міжнародної системи автоматичного обміну звітами вже приєдналося понад 100 країн світу.

    У Мінфіні зауважують, що 2024 рік буде першим звітним періодом, за який Україна здійснить обмін звітами в розрізі країн.

    "Долучення України до міжнародної системи автоматичного обміну інформацією сприятиме створенню більш прозорого податкового середовища та підвищенню іміджу України як надійного та рівноправного партнера в міжнародних інформаційних податкових відносинах", - підкреслюють у відомстві.

    Там додають, що запровадження та обмін звітами в розрізі країн передбачені положеннями Кроку 13 Мінімального стандарту Плану дій BEPS - набору міжнародних податкових правил, спрямованих на зміцнення податкової бази, який Україна зобов’язалася імплементувати.

    "Звітність у розрізі країн дозволить податковим органам України отримувати комплексну інформацію щодо діяльності міжнародних груп компаній в розрізі конкретних юрисдикцій, а також здійснювати ефективний аналіз обсягів діяльності, структури операцій та специфіки діяльності міжнародних груп компаній для цілей контролю за трансфертним ціноутворенням", - підкреслюють у Мінфіні.

    Як пояснюють у відомстві, зазначена звітність є елементом трирівневої системи документації з трансфертного ціноутворення для міжнародних груп компаній, у складі якої є документація з трансфертного ціноутворення (локальний файл) та глобальна документація з трансфертного ціноутворення (майстер-файл).

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.