• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС – Bloomberg
    Опубликовано: 2024-09-03 11:24:40

    Туреччина офіційно подала заявку на приєднання до БРІКС - союзу низки країн з ринковою економікою, що формується. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на свої анонімні джерела.

    За їхніми словами, адміністрація президента Реджепа Таїпа Ердогана вважає, що геополітичний центр тяжіння зміщується від розвинених економік, і останні дипломатичні зусилля країни відображають її прагнення розвивати зв'язки з усіма сторонами багатополярного світу, продовжуючи при цьому виконувати свої зобов'язання як ключового члена НАТО.

    Стверджується, що Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС ще кілька місяців тому на тлі розчарування через відсутність прогресу в її багаторічній спробі вступити до Європейського союзу.

    Також цей крок, за словами джерел агентства, частково є результатом розбіжностей з іншими членами НАТО через те, що Туреччина підтримувала тісні зв'язки з Росією після її вторгнення в Україну в 2022 році. Водночас Міністерство закордонних справ та адміністрація президента Туреччини від коментарів з цього питання відмовилися.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.