• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Перший індустріальний парк отримав 150 млн грн від держави
    Опубликовано: 2024-09-02 18:56:47

    Перший індустріальний парк отримав фінансування у розмірі 150 млн грн для забезпечення будівництва необхідної інфраструктури за державною програмою стимулювання розвитку індустріальних парків в рамках політики «Зроблено в Україні».

    Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

    Зазначається, що першим таке фінансування отримав індустріальний парк у місті Дніпро. Керуюча компанія парку звернулася із запитом на виділення 150 мільйонів гривень з необхідних 326,9 мільйона для будівництва трансформаторної підстанції.

    Як зауважують в Мінекономіки,  згідно з державною програмою стимулювання розвитку індустріальних парків кошти надаються на безповоротній основі, покриваючи до 50% кошторисної вартості робіт, таких як облаштування території або будівництво інженерно-транспортної інфраструктури.

    Також програма передбачає компенсацію до 50% вартості приєднання до електромереж. Для деокупованих територій держава покриває 80% вартості.

    “Програма сприяє залучення інвестицій у реальний сектор, даючи інвесторам підтримку. А вони натомість створюють нові робочі місця і сплачують податки. Підрахунки показують, що 1 гектар індустріального парку дозволяє створити 50 нових робочих місць, а $1 державних інвестицій в інфраструктуру індустріальних парків — залучити $6 додаткових приватних інвестицій», - зазначила перша віцепрем'єр-міністерка — міністерка економіки Юлія Свириденко.

    За її словами, програма передбачає запобіжники та чіткі вимоги до заявників, що гарантує ефективне використання коштів.

    Так, заявники зобов'язані протягом трьох років побудувати на території парку не менше 5000 квадратних метрів промислових будівель та залучити щонайменше двох учасників. Фінансування здійснюється через ескроу-рахунки в державних банках, що дозволяє вибрати найбільш зручний банк для обслуговування.

    В Мінекономіки нагадують, що цього року в державному бюджеті вперше були закладені кошти для стимулювання індустріальних парків. На цю програму передбачено один мільярд гривень.

    Нагадаємо, з липня державний Укрексімбанк почав прийом заявок на участь у державній програмі "Державне стимулювання створення індустріальних парків".

    Також нещодавно Міністерство економіки презентувало каталог індустріальних парків. Він покликаний допомогти підприємствам знайти партнерів або місце з облаштованою інфраструктурою, де можна розмістити свої виробничі потужності, а також залучити нові інвестиції.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.