• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ціни на оренду складів в Україні зросли на 20-25%
    Опубликовано: 2024-08-21 11:26:17

    На оренді логістичних об'єктів позначились втрати від війни та здорожчання будівництва.

    У 2024 році орендні ставки на складську нерухомість в Україні суттєво зросли - і в доларовому еквіваленті досягли рівня $4,9 за кв.м/міс (без ПДВ та операційних витрат) для якісних приміщень.

    Про це Delo.ua розповів у коментарі комерційний директор компанії Dragon Capital Property Management Дмитро Калінічев.

    За його підрахунками, у порівнянні з 2023 роком оренда складів подорожчала в середньому на 20-25%. І вона має підстави рости й надалі, наголосив він.

    "Загалом складський ринок у Києві піднявся в ціні на 20-25% по відношенню до 2023 року.  Це обумовлене тим, що залишається дефіцит складських приміщень класу А. По-друге, збільшились витрати на утримання (подорожчали і всі сервіси). Також на орендні ставки впливає і девальвація національної валюти", - наголосив Калінічев.

    Окрім Києва, який продовжує утримувати позицію головного логістичного хабу в країні, важливими складськими опорними пунктами залишаються Львів, Дніпро, а також Одеса, у якій зріс попит після відновлення морської логістики.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.