• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Квартири на вторинному ринку у Львові дорожчають, а в Києві дешевшають
    Опубликовано: 2024-08-07 11:57:19

    Вже не перший місяць Львів випереджає Київ за вартістю однокімнатних квартир. Столичні дво- і трикімнатні дорожчі, ніж у Львові. 

    Ціни на квартири на вторинному ринку впали у більшості регіонах України, проте  у західних областях виросли.

    Як свідчить статистика ЛУН, вартість нерухомості на первинному ринку впали на 41 долар за метр у Харкові і підвищились на 160 доларів в Ужгороді.

    Однокімнатна квартира в Запоріжжі на вторинці коштує в середньому $19 000, тоді як у Львові втричі дорожче – $62 000. На ЛУН з'явились графіки, де на одній мапі зібрані дані по вартості нерухомості по всіх регіонах України.

    Найдорожчим містом по вартості однокімнатних квартир на вторинці є Львів - середня ціня $62 тис. Проте дво- і трикімнатні у Києві дорожчі. Двокімнатна у Львові – $89 тис., тоді як у Києві – $90 тис., трикімнатна - $110 тис. та $130 тис.

    Якщо порівнювати однокімнатні квартири на вторинці, то далі в рейтингу йде Ужгород, де вартість становить $55 000 в середньому, і виросла на $2200 за останні пів року.

    Четверте місце розділяють Чернівці, Вінниця та Луцьк, однокімнатна квартира в цих обласних центрах коштує в середньому $46-45 тис.

    За $40 тис. в середньому можна купити квартиру в Рівному та Черкасах.

    Майже однаково на сьогодні коштують квартири в Житомирі та Одесі – $39 тис. та $38 тис. Вартість однокімнатних квартир в цих містах за останні пів року впала – на $780 в середньому в Житомирі та на $2300 в Одесі.

    Далі в рейтингу ідуть Тернопіль – $37 тис. за однокімнатну, Івано-Франківськ та Полтава – $36 тис., а також Хмельницький – $35 тис.

    Однокімнатна квартира в Дніпрі в серпні в середньому коштує $32 тис., проте за останній пів року її вартість впала на $5800, і це найбільше зниження ціни по всій Україні. Більше того, вартість трикімнатних тут впала на цілих $10 000 в середньому.

    Девʼяте місце в рейтингу вартості квартир на вторинці посідає Чернігів, тут однокімнатну квартиру можна придбати в середньому за $31 тис., а в Кропивницькому за $27 тис.

    Квартири в Сумах сьогодні дорожчі, ніж в Харкові в середніх своїх показниках: однокімнатна в Сумах у серпні коштує $22 тис. (за пів року вартість впала на $3100), і $21 тис. у Харкові (на $4000 менше, ніж пів року тому).

    Однокімнатна в Миколаєві коштує $21 тис., а в Запоріжжі $19 тис.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.