• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна отримала перший транш з безповоротного гранту від США на суму $3,9 млрд
    Опубликовано: 2024-08-06 11:25:08

    У понеділок, 5 серпня, Україна отримала перші 3,9 мільярда доларів безповоротного гранту від Сполучених Штатів Америки через Світовий банк.

    Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

    Він зазначив, що ці кошти допоможуть у фінансуванні пріоритетних видатків бюджету таких, як зарплати вчителів, медиків і рятувальників, соціальні допомоги.

    Шмигаль підкреслив, що це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Загалом Україна цьогоріч отримає від США 7,8 млрд доларів прямої бюджетної допомоги, що дасть змогу впевнено пройти цей фінансовий період.

    "Дякуємо Сполученим Штатам і Світовому банку за високий рівень уваги й підтримки, яка зміцнює нашу стійкість у протидії варварській російській агресії", - наголосив очільник Уряду.

    Зауважимо, кошти від США надійшли через проєкт “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” (PEACE in Ukraine). Відповідну угоду 1 серпня підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Боб Сом.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.