• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В ДТЕК розповіли, як Україна може збільшити ліміт імпорту електроенергії з ЄС
    Опубликовано: 2024-08-02 12:02:24

    Для того, щоб збільшити пропускну спроможність міждержавних перетинів електромереж між Україною та кранами Європейського союзу українська влада повинна лобіювати це питання через керівництво ЄС. Про це Delo.ua в кулуарах форуму "Ukrainian Gas Open" 2024 розказав генеральний директор компанії “Д.Трейдінг”(входить до енергетичного холдингу Ріната Ахметова ДТЕК) Дмитро Маляр.

    "Збільшення лімітів імпорту електроенергії є політичним питанням. Компанії, що обслуговують мережі в європейських країнах є досить інертними і в них немає мотивації терміново щось робити. Для цього владі потрібно домовлятися з Брюсселем, щоб там повпливали на енергокомпанії", — сказав Маляр.

    Топменеджер додав, що Україна може розширити пропускну спроможність міждержавних перетинів електромереж з теперішніх 1,7 ГВт до 2,2 ГВт майже без витрат. Але для цього все одно доведеться провести певні технічні роботи як з українського боку, так і з боку країн-сусідів в ЄС. Також Україна могла б розширити пор ліміт імпорту до 3 ГВт, але для цього вже потрібно розбудовувати додаткові потужності.

    Маляр зауважив, що для України розширення ліміту імпорту є питанням енергетичної безпеки. Тоді як європейські енергокомпанії не мають нагальної необхідності у збільшенні потужностей для постачання електроенергії до України. Саме тому українській стороні доводиться добиватися збільшення міждержавних перетинів.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.