• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Банки України фіксують зростання депозитів та прогнозують подальший ріст
    Опубликовано: 2024-07-30 11:52:41

    У II кварталі 2024 року обсяг коштів населення та бізнесу в українських банках значно зріс, і банки очікують подальшого зростання в наступному кварталі. Такі результати продемонструвало щоквартальне Опитування про банківське фондування.

    Про це повідомили у Нацбанку України.

    За підсумками II кварталу, зросли обсяги коштів як домогосподарств, так і корпорацій, а також оптового фондування. Останнє зростало третій квартал поспіль, переважно в окремих великих банках.

    Середня вартість фондування у II кварталі знижувалася четвертий квартал поспіль. Найбільша за всю історію опитувань частка респондентів повідомила про зниження вартості з II кварталу 2021 року. Вартість оптових залучень також дещо зменшилася вперше за три квартали. Майже всі банки очікують подальшого зниження вартості депозитів для домогосподарств та корпорацій, а також вартості оптового фондування у III кварталі.

    Частка фондування у валюті у II кварталі знизилася, і значна частка респондентів очікує продовження цього тренду у III кварталі. Строковість фондування дещо скорочувалася третій квартал поспіль, хоча у II кварталі про це повідомила менша кількість фінансових установ. За оцінками банків, така тенденція триватиме і в наступні 12 місяців.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.