• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Fitch знизило рейтинг України до переддефолтного рівня: у чому причина
    Опубликовано: 2024-07-26 15:08:39

    Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (IDR) України в іноземній валюті з "CC" до "C" через зупинення виплат за зовнішнім боргом. Про це йдеться у повідомленні агентства.

    ​​Fitch Ratings пояснює зниження рейтингу України тим, що угода уряду з деякими власниками єврооблігацій про реструктуризацію боргу та ухвалення закону про тимчасове призупинення виплат за зовнішнім боргом свідчать про початок процесу дефолту.

    За прогнозами агентства, Україна не зможе виконувати свої зобов'язання щодо зовнішнього комерційного боргу до завершення процесу реструктуризації, який передбачає суттєве зменшення основної суми боргу та відсотків, а також подовження термінів виплат.

    Також хоча рейтинг боргу в національній валюті залишився незмінним ("CCC-"), високі дефіцити бюджету, зростання боргу та тривала війна продовжують створювати значні ризики для фінансової стабільності країни. Fitch підкреслює, що підтримка Міжнародного валютного фонду та інших офіційних кредиторів є вирішальною для задоволення високих потреб України у фінансуванні, спричинених війною.

    Однак, невизначеність щодо майбутньої підтримки з боку США та Європи, а також обмежена здатність внутрішнього ринку поглинати державний борг,ускладнюють фінансове становище країни.

    Fitch також зазначає, що війна в Україні, ймовірно, триватиме протягом 2024 року та до 2025 року, що негативно впливає на економіку та політичну стабільність країни. Крім того, Fitch звертає увагу на слабку інституційну спроможність України, нерівномірне застосування верховенства права та високий рівень корупції, що також впливає на довгостроковий рейтинг.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.