• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ядерне паливо для українських АЕС профінансують Deutsche Bank AG і Barclays Bank PLC
    Опубликовано: 2024-07-24 10:25:17

    НАЕК "Енергоатом" уклав кредитну угоду на 181 мільйон фунтів стерлінгів (9,5 мільярдів гривень) з міжнародними банками Deutsche Bank AG і Barclays Bank PLC, для фінансування угоди з британською компанією Urenco на постачання ядерного палива.

    Згідно з повідомленням пресслужби Міненерго, кошти будуть спрямовані на фінансування поставок збагаченого та природного гексафториду урану.

    Зазначається, що домовленості між компаніями передбачають постачання ядерних матеріалів до 2035 року з можливістю продовження контракту до 2043 року. Кредит надається на п'ять років під гарантію Уряду Великої Британії через експортне кредитне агентство UKEF.

    “Співпраця з Великою Британією в ядерній галузі має стратегічне значення для нашої держави. Україна повністю відмовилася від будь-яких контактів з державою-терористом росією у ядерній галузі, зокрема щодо постачання збагаченого урану. Продовження довгострокового співробітництва з британськими партнерами у цьому питанні не тільки посилює нашу енергетичну незалежність, але й має важливе значення для майбутнього розвитку ядерної галузі на глобальному рівні”, - зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

    Нагадаємо у листопаді 2023 року "Енергоатом" та Urenco підписали контракт на постачання збагаченого урану для українських АЕС до 2035 року з можливістю продовження до 2043 року.

    Оскільки чинні контракти з Urenco на постачання ядерних матеріалів завершуються у 2025 році, для "Енергоатома" було критично важливо забезпечити стабільність постачання збагаченого урану для українських АЕС шляхом продовження довгострокової співпраці з цією компанією.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.