• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ринок злиттів і поглинань в Україні демонструє зростання у першому півріччі
    Опубликовано: 2024-07-23 18:44:14

    Згідно зі звітом KPMG в Україні, український ринок злиттів та поглинань (M&A) демонструє позитивну динаміку у першому півріччі 2024 року. Кількість угод зросла на 4,2%, а їх загальна вартість збільшилася на 31% порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

    За перші шість місяців 2024 року на українському ринку злиттів та поглинань було укладено 25 угод на загальну суму 510 мільйонів доларів, що свідчить про поступове відновлення інтересу інвесторів та адаптацію до змін економічного ландшафту.

    За словами керівниці напряму супроводження корпоративних угод, інвестицій та ринків капіталу KPMG в Україні Світлана Щербатюк, зростання ринку злиттів та поглинань в Україні підтримується зусиллями Національного банку щодо забезпечення макроекономічної стабільності, включаючи управління ризиками, підтримку стабільного обмінного курсу та контроль інфляції.

    Економічне відновлення України підтверджується зростанням ВВП, який, за даними Міністерства економіки України, у травні 2024 року збільшився приблизно на 3,7% порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує подальше зростання ВВП України до кінця року на 2,5% - 3,5%,незважаючи на триваючі воєнні дії.

    Очікується, що позитивний тренд буде підтримуватися завдяки стабільності українського морського коридору та високому внутрішньому попиту на будівельні послуги, пов'язаному з відновленням національної інфраструктури.

    Також для прискорення економічного відновлення України реалізується ряд ініціатив, спрямованих на зменшення воєнних ризиків та підвищення довіри інвесторів. Серед них - створення Експортно-кредитного агентства (ЕКА) та програма страхування на суму 350 мільйонів доларів від AON та Міжнародної фінансової корпорації розвитку США. Платформа Мінекономіки України «Зроблено в Україні» також спрямована на залучення інвестицій шляхом покращення взаємодії між урядом та підприємцями, підтримки місцевих виробників та зміцнення економіки.

    Хоча рівень прозорості звітності щодо угод дещо знизився порівняно з першим півріччям 2023 року (48% розкриття вартості угод проти 58%), український ринок злиттів та поглинань демонструє стабільність.

    Позитивна динаміка ринку підтверджується знаковими угодами, зокрема раундом фінансування ІТ-компанії Creatio на 200 мільйонів доларів та придбанням телекомунікаційної компанії «Датагруп-Воля» за 120 мільйонів доларів компанією NJJ Capital. Завдяки цим угодам середня вартість угоди зросла з 28 мільйонів доларів у першій половині 2023 року до 43 мільйонів доларів за аналогічний період 2024 року, що свідчить про зростання довіри інвесторів до українського ринку.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.