• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • KfW виділив Укренерго 100 млн євро грантових коштів на відновлення енергетики
    Опубликовано: 2024-07-22 18:02:06

    Українська економіка отримала перші інвестиції в рамках програми Ukraine Investment Framework (UIF), яка є частиною масштабнішої ініціативи Ukraine Facility. Перша угода на суму 100 млн євро була укладена між німецьким державним банком KfW та НЕК "Укренерго".

    Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

    Ці кошти будуть спрямовані на відновлення та модернізацію електроенергетичної інфраструктури України.

    В "Укренерго" повідомили, що кошти будуть спрямовані на реалізацію низки пріоритетних енергетичних проєктів, таких як:

    Модернізація високовольтних підстанцій в західних регіонах України та розбудова міждержавних інтерконекторів, які з’єднують Україну з енергосистемою континентальної Європи,
    Ремонт та відновлення зруйнованого або пошкодженого російськими обстрілами обладнання на високовольтних підстанціях, а також закупівля і поставка нового обладнання,
    Заходи з посилення фізичного захисту підстанцій "Укренерго".
    Компанія повідомила, що отриманий грант є другим етапом програми "Реконструкція та відновлення інфраструктури передачі електроенергії України". Перший етап програми був затверджений 11 червня під час Берлінської конференції з відновлення України (#URC2024), коли "Укренерго" підписало угоду з KfW на суму 15 млн євро.

    Загалом, з початку повномасштабного вторгнення, "Укренерго" змогло залучити міжнародну допомогу на загальну суму 1,5 мільярда євро. З цієї суми 324 мільйони євро були отримані за підтримки німецького державного банку KfW.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.