• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Як відключення електроенергії вплинули на зростання ВВП
    Опубликовано: 2024-07-15 18:05:47

    У червні 2024 року ВВП України зросло на 1,1% [±1%] у порівнянні із червнем минулого року. У підсумку за перше півріччя зростання ВВП оцінюється на рівні 4,1% [±1%] у порівнянні з таким само  періодом минулого року.

    Такі дані оприлюднили у Мінекономіки.

    Зазначається, що основною причиною сповільнення темпів росту економіки стали відключення електроенергії через її дефіцит.

    Але, як зауважують в Мінекономіки, попри негативні чинники, економічне відновлення продовжується.

    «Протягом червня економіка функціонувала в складних умовах відключень електроенергії, що послабляло економічну активність як підприємств, так і споживачів. Проте, завдяки високому рівню адаптивності до складних умов і досвіду реагування на такі виклики, українська економіка продовжила зростання", - підкреслила перша Віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко

    За її словами, серед факторів, які цьому сприяли, також є високі  темпи експорту продукції гірничо-металургійного комплексу та ранній початок збору врожаю озимих культур.

    Крім того, до позитивних чинників, які впливали на економічне зростання можна віднести і стабільну роботу Українського морського коридору та можливості окремих підприємств забезпечувати собі стабільний доступ до електроенергії завдяки прямому імпорту.

    Як наголосила Свириденко, динаміка зростання економіки у першому півріччі 2024 року на рівні 4,1% наразі відповідає оновленому урядовому прогнозу, згідно з яким, зростання реального ВВП за підсумками 2024 року очікується на рівні 3,5%.

    Водночас аналіз показує, що дефіцит кваліфікованих кадрів, негативно впливає на очікування бізнесу.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.