• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Люксембург та Данія передали Україні мережеве обладнання
    Опубликовано: 2024-07-15 10:09:12

    Завдяки внескам Люксембургу та Данії, ІТ-коаліція передала Україні мережеве обладнання та допоміжні ліцензії загальною вартістю понад 2 млн євро. Це обладнання значно посилить потужність центрів обробки даних та кіберзахисту Міністерства оборони та Збройних сил України.

    Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони.

    За словами заступниці міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерини Черногоренко, нова партія обладнання дозволить покращити захист наших мереж та сприятиме впровадженню низки інформаційних систем, що є одним із пріоритетів відомства.

    Зазначається, що ця допомога є частиною більш масштабної підтримки з боку ІТ-коаліції, яка раніше вже передала Україні ноутбуки, монітори та інше комунікаційне обладнання вартістю 900 тисяч євро. Загалом, на потреби розбудови ІТ-інфраструктури для оборонного сектору України коаліція вже надала допомогу на суму понад 5 мільйонів євро.

    При цьому, загальний обсяг перерахованих та анонсованих внесків країн-учасниць ІТ-коаліції складає близько 60 мільйонів євро.

    ІТ-коаліція, очолювана Естонією та Люксембургом, є спеціальною групою держав у рамках "формату Рамштайн". Її мета - побудова захищеної та надійної ІТ-інфраструктури для українського оборонного сектору, що має підвищити ефективність України на полі бою та забезпечити краще управління оборонними ресурсами.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.