• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Румунія уклали безпекову угоду
    Опубликовано: 2024-07-12 11:18:09

    11 липня у Вашингтоні Президент України Володимир Зеленський та Президент Румунії Клаус Йоханніс підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Румунією.

    Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

    Особливістю цієї угоди є конкретні пункти співпраці для зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні. Румунія допомагатиме Україні в розмінуванні Чорного моря та надаватиме підтримку через інструменти ЄС і НАТО.

    Передача системи Patriot: Румунія надасть Україні систему протиповітряної оборони Patriot, що значно посилить захист українського неба.

    Транзит військової техніки: Офіційний Бухарест забезпечить максимально швидкий транзит необхідної військової техніки через свою територію до України.

    Розмінування Чорного моря: Румунія допомагатиме Україні у розмінуванні Чорного моря, використовуючи ресурси ЄС та НАТО.

    Підтримка навчального центру F-16: Румунія разом із партнерами допомагатиме навчальному центру F-16, забезпечуючи підготовку українських пілотів та зміцнення коаліції військово-повітряних сил.

    Оборонна промисловість: Румунія підтримуватиме розвиток оборонної промисловості України.

    Розвідка та контррозвідка: Угода включає окремі блоки, присвячені розвідці, контррозвідці, кібербезпеці та інформаційній безпеці.

    Гуманітарне розмінування та санкції: Документ також охоплює питання гуманітарного розмінування, санкцій, відновлення та відбудови України.

    Екстрене реагування: Угода передбачає механізм 24-годинного екстреного реагування у разі повторної російської агресії або значної ескалації конфлікту.

    Ця угода зміцнює стратегічне партнерство між Україною та Румунією та є важливим кроком у забезпеченні безпеки регіону.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.