• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Союзники оголосили про виділення Україні $1 млрд на ППО
    Опубликовано: 2024-07-14 19:35:54

    На саміті НАТО у Вашингтоні союзники оголосили про виділення Україні пакету допомоги у розмірі 1 мільярд доларів на підтримку протиповітряної оборони, а також про надання систем Patriot, NASAMS і SAMP-T.

    Про це йдеться на сайті американського уряду.

    Так, у спільній заяві країн-союзників зазначається, що США, Німеччина та Румунія передадуть Україні додаткові стратегічні системи протиповітряної оборони, зокрема батареї Patriot. Нідерланди та інші партнери забезпечать ці батареї необхідними компонентами, а Італія передасть систему SAMP-T.

    "Ці стратегічні системи протиповітряної оборони допоможуть захистити українські міста, мирних жителів та солдатів, і ми тісно координуємо свої дії з українським урядом, щоб ці системи можна було використати якомога швидше", - заявлено в документі.

    Також зазначається, що у найближчі місяці США та партнери мають намір надати Україні десятки тактичних систем ППО, серед яких NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та Gepard. Ці системи ще більше розширять та посилять покриття протиповітряної оборони України.

    Декілька країн НАТО, включаючи Канаду, Норвегію, Іспанію та Великобританію, продовжать відігравати невід'ємну роль у наданні цих систем, а багато інших союзників України надаватимуть допомогу у наданні перехоплювачів.

    Зі свого боку, Сполучені Штати змінять послідовність запланованих поставок критично важливих перехоплювачів ППО за кордон у координації з партнерами, надавши Україні сотні додаткових перехоплювачів ППО протягом наступного року.

    "Наше послання Москві та всьому світу гранично ясно: наша підтримка України сильна і непохитна", - йдеться в спільній заяві союзників.

    У своїй заяві країни-союзники також висловили вдячність коаліції з понад 50 країн, яка продовжує надавати безпекову допомогу Україні, Ініціативі "Негайні дії щодо протиповітряної оборони", якій партнери пообіцяли надати понад 1 мільярд доларів на протиповітряну оборону України, а також Об’єднаній коаліції можливостей протиповітряної та протиракетної оборони, очолюваній спільно Німеччиною та Францією.

    Нагадаємо, у червні стало відомо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скасував план щодо створення п’ятирічного фонду військової допомоги Україні на 100 млрд доларів після того, як зіткнувся з відмовою з боку членів альянсу.

    Натомість він звернувся до держав-членів із проханням продовжувати надавати військову допомогу Україні на тому ж рівні, що й у роки після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році, що становить близько 40 мільярдів євро на рік. НАТО також визначатиме цілі та розміри пожертвувань кожної країни на основі відсотка від їх валового внутрішнього продукту, а потім, ймовірно, опублікує загальні показники в щорічному звіті.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.