• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Португалія надасть Україні по €220 млн допомоги цього і наступного року
    Опубликовано: 2024-07-14 11:50:03

    Допомога Португалії Україні досягне розміру у понад 220 мільйонів євро цього року і буде повторена у 2025 році.

    Про це на полях саміту НАТО у Вашингтоні заявив прем'єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру, повідомляє видання JN.

    За його словами, у рамках зусиль союзників по НАТО з інвестування в безпеку та оборону передбачено великий фінансовий внесок у міжнародну коаліцію з військової, гуманітарної, політичної та економічної підтримки України.

    "Тільки цього року, за нашими оцінками, ми зможемо досягти розміру підтримки у розмірі понад 220 мільйонів євро, яка буде повторена наступного року", - сказав він.

    Виступаючи перед журналістами, прем'єр-міністр Португалії також підтвердив зобов'язання, прийняте наприкінці червня, презентувати на саміті план Португалії щодо досягнення інвестицій у безпеку та оборону у розмірі 2% валового внутрішнього продукту (ВВП) у 2029 році.

    "У нас є зобов'язання, яке я формалізував у листі, котрий я направив генеральному секретарю НАТО, що досягнення 2% наших бюджетних видатків на оборону буде досягнуто на рік раніше, ніж планувалося, у 2029 році", - сказав він.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.