• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Експорт електроенергії з Європи в Україну обмежений: у чому причина
    Опубликовано: 2024-07-04 15:46:48

    Збільшення внутрішнього споживання електроенергії в сусідніх європейських країнах через спекотну погоду призвело до обмеження їхніх можливостей щодо експорту електроенергії в Україну. Про це повідомив член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко.

    За його словами, енергетики прогнозували труднощі в червні та липні, і ці прогнози справдилися. Високі температури призвели до значного навантаження на енергосистему та обмежень в імпорті електроенергії.

    "Укренерго" намагається компенсувати дефіцит за рахунок аварійної допомоги від сусідів, але це не завжди можливо через схожі погодні умови в регіоні.

    "Імпорт – це є гарантований перетік електричної енергії, а аварійна допомога... надається тільки за наявності можливості... В наших сусідів – схожа погода, схожа температура, схоже підвищення навантаження в енергосистемі. Тому не завжди вони можуть надати нам таку допомогу", - підкреслив  Юрій Бойко.

    Додамо, що 3 липня Україна очікує на великий обсяг імпорту електроенергії з п'яти європейських країн - Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови. Загальний обсяг імпорту сягне 34 263 МВт-год., а максимальна потужність в окремі години - до 1694 МВт.

    Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росія здійснила понад 180 атак на ТЕС ДТЕК Енерго, що призвело до руйнування або пошкодження майже 90% потужностей теплової генерації компанії. За останні три місяці було сім масованих атак, збитки оцінюються у 14-16 млрд грн.

    Енергетики та ремонтники компанії працюють над ліквідацією наслідків та відновленням потужностей. З початку року в ремонти та відновлення ТЕС інвестовано понад 1,4 млрд грн, а до кінця року планується вкласти близько 3,9 млрд грн.

    Зазначається, що відновлення потужностей буде поступовим і триватиме до 2025 року.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.