• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні активізують розвиток розподіленої генерації
    Опубликовано: 2024-06-30 11:15:53

    Україна приділяє значну увагу розвитку розподіленої генерації електроенергії різної потужності, включаючи як великі промислові об'єкти, так і невеликі приватні установки.

    Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

    За словами Слободяна, тисячі приватних сонячних електростанцій вже роблять вагомий внесок у енергонезалежність України. Великі сонячні станції щодня виробляють близько 3 ГВт потужності, а завдяки збільшенню кількості індивідуальних установок цього року очікується додаткова генерація близько 1 ГВт.

    Очікується, що кількість установок розподіленої генерації, встановлених бізнесом та громадянами, буде зростати. Держава активно сприяє цьому процесу, спрощуючи процедури підключень та надаючи сприятливі технічні умови.

    Тепер обленерго зобов’язані видавати технічні умови на приєднання електричних мереж протягом двох днів, замість 10, як було раніше. Також спрощено всі дозвільні документи – тепер достатньо лише довідки від ВЦА про необхідність встановлення такого об'єкта.

    Слободян також зазначив, що вартість сонячних панелей у світі щороку зменшується. Наразі мінімальний базовий набір потужністю 5 кВт коштує від 5 тисяч доларів США.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.