• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна може отримати 2,5 млрд євро від заморожених активів РФ: коли надійдуть кошти
    Опубликовано: 2024-06-25 11:25:21

    Високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що Україна отримає 2,5 мільярда євро від прибутків із заморожених російських активів. Перші гроші надійдуть вже наступного тижня.

    Про це пише Радіо Свобода.

    Зазначається, що глави Міністерств закордонних справ країн ЄС сьогодні, 24 червня, обговорять пропозицію Єврокомісії направити прибутки від заморожених російських активів на зброю для України в обхід Угорщини, яка виступає проти такого рішення.

    "Ми все ще маємо шість правових рішень (в рамках військової допомоги Україні через Європейський фонд миру), які не можуть бути імплементовані, тому що одна з країн-членів відмовляється від них", - заявив Боррель.

    За його словами, ЄС має уникнути такої ситуації навколо надходжень від російських активів та представити таке рішення.

    "Перший транш цих грошей піде в Україну наступного тижня, другий буде здійснений дещо пізніше. Вони не мають бути зупинені. Вони мають бути використані, і ми маємо правові процедури, щоб уникнути блокування будь-якого роду", наголосив Боррель, додавши, що рішення про збільшення допомоги Києву повинно бути прийняте до літніх канікул у ЄС.

    На прохання журналістів уточнити суму, Боррель повідомив, що йдеться про 2,5 млрд євро.

    "Наступного тижня – одна частина з цих 2,5 млрд. Інша частина буде дещо пізніше", - уточнив Боррель.

    Щодо того, в який спосіб гроші можуть бути використані без згоди Угорщини, глава європейської дипломатії зауважив, що юридична процедура існує, але слід обговорити її застосування з міністрами.

    Раніше президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що перші 1,5 млрд євро доходів від заморожених російських активів буде переведено Україні вже в липні.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.