• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Вступ України до ЄС: Рада ЄС офіційно затвердила дату та час початку переговорів
    Опубликовано: 2024-06-24 11:54:14

    Рада Європейського Союзу офіційно затвердила переговорні рамки для України та Молдови щодо вступу до блоку. Міжурядові конференції призначені на вівторок, 25 червня.

    Про це повідомляє бельгійське головування в ЄС.

    "Рада ЄС прийняла загальні позиції ЄС, зокрема переговорні рамки для переговорів про вступ з Україною та Молдовою", - йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що це відкриває шлях для запуску переговорів 25 червня у Люксембурзі - на 15:30 з Україною, з Молдовою - на 18:00.

    Раніше посли Євросоюзу домовилися про переговорні рамки щодо вступу України та Молдови до блоку. Рішення було ухвалено одноголосно, його блокувати не стала навіть Угорщина. Переговори розпочнуться 25 червня.

    А 7 червня Європейська комісія підтримала початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу.

    12 березня Європейська комісія затвердила переговорну рамку про вступ України та Молдови до Європейського союзу.

    Як повідомила віцепрем'єр-міністрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, Україна успішно виконала чотири рекомендації Європейської комісії, необхідні для отримання переговорної рамки щодо членства в Європейському Союзі.

    За її словами, Україна успішно виконала всіх вимоги Єврокомісії до завершення вказаного терміну. Окрім цього, на внутрішньому рівні було схвалено всі необхідні законодавчі акти, зокрема щодо лобізму, що є частиною вимог ЄС.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.