• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Бізнес планує збудувати близько 1 ГВт генерації
    Опубликовано: 2024-06-16 11:32:35

    За оцінкою НЕК "Укренерго", приватні компанії вже готові реалізовувати проєкти з будівництва нових об'єктів генерації електроенергії в Україні потужністю 1 ГВт.

    Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький

    Він зауважив, що на тлі важкої ситуації в енергосистемі всі зусилля мають бути сфокусовані на побудові нових генеруючих потужностей українськими та міжнародними компаніями.

    Тому на зустрічі, яку провели спільно "Укренерго", Green Deal Ukraine та Ukraine Facility Platform,  представники бізнесу та українські громади, які мають реальні проєкти. Міжнародні банки, які зацікавлені фінансувати відновлення України, обговорили питання відновлення української енергетики після масштабних руйнувань внаслідок російських обстрілів, фокусуючись саме на деценетралізованій генерації.

    На заході були представлені проєкти загальною вартістю не менше 500-700 мільйонів доларів.

    "За нашими оцінками, приватний бізнес вже готовий розвивати проекти з будівництва генерації обсягом близько 1 ГВт. І це тільки початок", - наголосив Кудрицький.

    Він додав, що говорили про конкретні проєкти Житомира та Дніпра, українських компаній, таких як ОККО, МХП, BGV, Епіцентр, ЕРУ та багато інших, а також міжнародних компаній, таких як Fenix RePower, Ingrid Capacity та Notus Energy. Важливо, що на заході були абсолютно всі головні фінустанови, які зможуть надати для нової української генерації необхідний обсяг фінансування: Європейський інвестиційний банк, Світовий банк, KfW, Європейський банк реконструкції та розвитку, IFC, DFC.

    "Разом з головою НКРЕКП - Валерієм Тарасюком - ми розповіли про те, які можливості ми створили разом, національний регулятор та оператор енергосистеми. Основне - це забезпечення окупності таких проектів та зменшення бюрократичної тяганини для інвесторів", - уточнив Кудрицький.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    24 июн, 18:17

    22 июн, 11:52

    20 июн, 15:59

    19 июн, 18:58

    18 июн, 18:43

    17 июн, 18:22

    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.