• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд Швейцарії виділить понад €60 млн на підтримку України в галузі цифровізації
    Опубликовано: 2024-06-10 18:40:08

    Уряд Швейцарії виділить на продовження підтримки України у сферах цифровізації та електронного урядування 58,7 млн швейцарських франків (60,6 млн євро за курсом НБУ) впродовж наступних чотирьох років.

    Рішення про це було ухвалене Федеральною радою на засіданні 7 червня, повідомляє пресслужба швейцарського уряду.

    "Таким чином Швейцарія просуває демократичні реформи в Україні через цифровізацію та водночас підвищує прозорість державних послуг. Обидва напрями мають вирішальне значення для відновлення України", - йдеться в повідомленні уряду.

    У швейцарському уряді зазначають, що з початку агресії Росії проти України ситуація із безпекою в країні значно погіршилася. Мільйони українців стали вимушеними переселенцями, і для того, щоб вони продовжували мати доступ до державних послуг, ці послуги мають бути доступні у цифровому вигляді.

    Це є серйозним викликом для української адміністрації. Завдяки підтримці з боку Швейцарії та інших міжнародних партнерів вдалося просунути цифровізацію в державному управлінні та задовольнити зростаючий попит на цифрові послуги.

    Важливою складовою цього успіху є додаток "Дія", яким зараз користуються понад 20 мільйонів українців, наприклад, для сплати податків чи продовження терміну дії водійських прав.

    "Ця ініціатива стала можливою завдяки проєкту "Електронне управління для підзвітності та участі" (EGAP), який сприяє цифровій трансформації української адміністрації та підтримується Швейцарським агентством з розвитку та співробітництва (SDC) з 2015 року", - підкреслюють у пресслужбі.

    Крім того, EGAP підвищує прозорість та знижує вразливість української адміністрації перед корупцією. EGAP також включає інструменти електронної демократії, які дозволяють населенню брати участь у політичних процесах, тим самим зміцнюючи процеси демократичних реформ.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.