• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні до кінця 2024 року відкриються понад 200 центрів життєстійкості
    Опубликовано: 2024-06-01 18:09:38

    Центри життєстійкості працюватимуть у 209 територіальних громадах у 22 областях України. З-поміж лідерів серед областей - Київська, Сумська та Івано-Франківська.

    Про це повідомило Міністерство соціальної політики України.

    "Упродовж травня ще 56 територіальних громад долучилися до Програми життєстійкості та підтримуватимуть ментальне здоров’я своїх мешканців", - йдеться в повідомленні.

    Зазначається, що це - фінальний відбір в рамках пілотного проєкту Міністерства соціальної політики. Водночас експериментальним проєктом Мінсоцполітики не хоче обмежуватися і в планах на наступний рік - масштабувати його, аби житель кожної громади мав доступ до центру життєстійкості.

    "Сьогодні психологічна допомога потрібна всім. Важливо, щоб кожен знав, де є дружній безбар’єрний простір, де нададуть професійну підтримку, познайомлять з тими, хто проходить схожі виклики. Активність громад, які долучилися до проєкту, свідчить, що такі Центри вкрай потрібні українцям — незалежно від територіального розташування", — сказала міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

    Спільними зусиллями Міністерства, органів місцевого самоврядування, бізнес-партнерів та громадського сектору, вже 73 центри життєстійкості надають свої послуги громадянам. Із найбільш затребуваних - групові навчальні тренінги "Самодопомога Плюс" від ВООЗ та "Батьківство без стресу" від ЮНІСЕФ. А також - індивідуальні консультації з психологами та фахівцями соціальної роботи.

    У Мінсоцполітики нагадали, що попри те, що травневий відбір став фінальним цьогоріч, кожна громада має змогу долучитися до проєкту поза конкурсом.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.