• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Франція підтримала ідею США щодо використання доходів від заморожених активів РФ
    Опубликовано: 2024-05-24 15:08:29

    Уряд Франції підтримав пропозицію США щодо використання заморожених російських активів, що підвищує шанси досягти попередньої домовленості про виділення великого пакету допомоги для України обсягом до $50 млрд на зустрічі міністрів фінансів країн “Великої сімки” у червні.

    Як зазначає агентство, США наполягають на тому, щоб група провідних країн із розвиненою економікою G7 використовувала майбутні доходи від коштів російського центрального банку в розмірі близько $280 млрд, більша частина яких заморожена в Європі. Цей план міг би розблокувати пакет допомоги Україні в розмірі до $50 млрд.

    "Ми відкриті до ідеї мобілізації доходів від цих активів якнайкраще і якнайраніше в рамках міжнародного права", – заявив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер.

    Як пише Bloomberg, раніше європейські уряди з обережністю ставилися до використання цих активів, посилаючись на побоювання з приводу юридичних ризиків і фінансової стабільності.

    За словами Ле Мера, він уже попереджав владу США, що повний арешт активів суперечить міжнародному праву і правилам світової фінансової системи.

    "США зробили пропозицію, які перебувають у межах міжнародного права, і ми працюватимемо над ними в конструктивному і відкритому ключі з метою досягти угоди з цього фундаментального питання фінансової підтримки України до кінця зустрічі G-7", – наголосив міністр фінансів.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.