• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Естонія виділить на гуманітарну допомогу Україні понад €650 тис
    Опубликовано: 2024-05-23 18:08:15

    Міністерство закордонних справ Естонії оголосило про виділення 656 447 євро на гуманітарну допомогу Україні. Допомога призначена насамперед для підтримки потреб освіти у прифронтових районах та місцевих дітей.

    Про це повідомило видання Postimees.

    Відділ зв'язків із громадськістю МЗС країни повідомив, що 352 695 євро буде використано в рамках діяльності некомерційної організації Eesti Pagulasabi для багатоцільової фінансової допомоги в найбільш уразливих регіонах України, для покращення побуту людей в Україні та серед українських біженців у Грузії.

    На решту суми - 303 752 євро, некомерційне об'єднання Mondo організує літні табори післяшкільної освіти для запорізьких школярів та запропонує підтримку в галузі психічного здоров'я людям в Україні.

    "Жителі України, включаючи маленьких дітей, платять високу та болісну ціну через російський терор. Щоденні атаки, у тому числі в Харківській області в останні тижні, призвели до загибелі мирних жителів, руйнування будівель та вимушеного залишення тисячами вразливих людей своїх будинків. Наш обов'язок – всіляко підтримувати їх", – заявив міністр закордонних справ Маргус Цахкна.

    За даними МЗС Естонії, приблизно 14,6 млн осіб в Україні потребуватимуть гуманітарної допомоги у 2024 році, причому найбільш гострою ця потреба буде у прифронтових районах.

    Зазначається, що Естонія допомагала Україні переважно на двосторонній основі через партнерів з надання стратегічної гуманітарної допомоги, а також через Міжнародний комітет Червоного Хреста та організацію гуманітарної допомоги під егідою ООН. Крім того, було відправлено різноманітну допомогу у вигляді конкретних предметів - останнім часом це було в основному медичне обладнання, транспортні засоби та енергоносії.

    Обсяг гуманітарної допомоги Україні з боку всіх секторів Естонії на даний момент становить уже не менше 26,6 млн євро, з яких внесок державного сектора склав 7,5 млн євро.

    Крім гуманітарної допомоги, Естонія значно допомагає Україні військовим обладнанням і коштами на оборону.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.