• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Німеччина шукає для України додаткові €3,8 млрд
    Опубликовано: 2024-05-21 18:02:45

    Міністерство оборони Німеччини готує додатковий запит на 3,8 млрд євро для військової допомоги України, оскільки виділені раніше 7,1 млрд євро військової допомоги майже повністю розплановані.

    Про це пише німецьке видання Вild.

    Зазначається, що з понад 7 мільярдів "вільними" залишилися лише 300 мільйонів, які можуть бути спрямовані закупівлю нової зброї чи боєприпасів.

    Саме тому Міноборони забило тривогу та повідомило про додаткову потребу в 3,8 млрд євро для допомоги Україні на поточний фінансовий рік.

    Німеччина використовує цю суму для оплати військових товарів, які Україна купує безпосередньо у промисловості. Гроші також будуть спрямованіна фінансування перезамовлень зброї, яку Бундесвер передав українській армії.

    Видання пише, що міністр оборони Борис Пісторіус поговорив це з канцлером Олафом Шольцем та керівником бюджетного відділу Міністерства фінансів Крістіаном ліндером. Надпланові витрати мають бути подані на затвердження парламенту в червні.

    За повідомленням Вild Лінднер це схвалює.

    "Німеччина не повинна не відмовлятися від зміцнення оборони України. Якщо можливо, цього року ми повинні поставити більше озброєнь", – зазначили в міністерстві.

    Проте, з бюджетом на 2025 рік може бути складніше. За інформацією Bild, німецьке Міноборони просить додаткові 6,7 млрд євро для Бундесверу, а для України закладають рекордні 15 млрд євро допомоги.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    24 июн, 18:17

    22 июн, 11:52

    20 июн, 15:59

    19 июн, 18:58

    18 июн, 18:43

    17 июн, 18:22

    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.