• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄС остаточно ухвалив План України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility
    Опубликовано: 2024-05-19 11:55:43

    Рада Європейського Союзу прийняла рішення, в якому позитивно оцінила План України з відновлення, реконструкції та модернізації країни, а також реформ, які уряд планує здійснити в рамках процесу вступу до ЄС протягом наступних чотирьох років.

    Про це йдеться на сайті Ради ЄС.

    Це рішення дозволяє Україні виконати передумови для отримання підтримки в рамках програми Ukraine Facility обсягом до 50 мільярдів євро. Відтепер можуть почати надходити регулярні виплати цих коштів.

    В повідомленні йдеться, що Рада, врахувала, що завдяки цьому плану Україна виконує передумови для підтримки в рамках програми Ukraine Facility (до 50 мільярдів євро), і що тепер можуть почати надходити регулярні виплати.

    "Було зроблено важливий крок для надання так необхідної, регулярної та передбачуваної фінансової підтримки для відновлення, реконструкції та модернізації України протягом наступних чотирьох років. ЄС ще раз підтвердив свою відданість стабільності та зростанню України", - зазначив Вінсент ван Петегем, міністр фінансів Бельгії та президент Ради.

    Як написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, схвалення Плану дозволяє повноцінно запустити Ukraine Facility — найближчим часом Україна отримає ще 1,89 млрд євро.

    "А загалом цього року в межах програми розраховуємо залучити 16 млрд євро. Це посилить нашу фінансову стійкість в умовах повномасштабної війни з Росією. Дякуємо Бельгії, яка головує в Раді ЄС, та державам-членам Євросоюзу за високу оцінку Плану України та непохитну підтримку", - написав він.

    Нагадаємо, 20 березня Україна отримала перший транш фінансування від Європейського Союзу на суму €4,5 мільярда через фінансовий інструмент ЄС "Ukraine Facility".  24 квітня від Євросоюзу за програмою Ukraine Facility надійшов другий транш обсягом 1,5 млрд євро.
     
    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.