• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Норвегія посилять співпрацю у сфері ядерної та енергетичної безпеки
    Опубликовано: 2024-05-13 11:52:50

    Україна та Норвегія домовились поглибити співпрацю у сфері ядерної та енергетичної безпеки в умовах продовження російських атак на українську енергетичну інфраструктуру.

    Про це повідомило Міністерство енергетики України.

    Згідно з повідомленням, заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук провела зустріч з делегацією Норвезького агентства з радіаційної та ядерної безпеки (DSA) на чолі з директором Пером Страндом.

    Сторони обговорили поглиблення співпраці в умовах продовження російських атак на українську енергетичну інфраструктуру.

    Повідомляється, що Гринчук поінформувала норвезьку сторону про складну ситуацію в енергосистемі України. Наголошувалося на загрозах для ядерної і радіаційної безпеки, які виникають через російські атаки на підстанції та об’єкти системи передачі, які забезпечують електропостачання, зокрема і атомних станцій.

    Окремо заступниця міністра акцентувала увагу на загрозах ядерного інциденту у зв’язку з окупацією росіянами найбільшої в Європі атомної електростанції – української ЗАЕС. Обговорювалися також і напрямки міжнародної співпраці для забезпечення ядерної і радіаційної безпеки на об’єкті.

    У Міненерго повідомили, що сторони домовилися поглибити співпрацю у межах укладеного Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством енергетики України та Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія про створення двосторонньої робочої групи з питань ядерної захищеності, ядерної безпеки та аварійної готовності.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.