• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кабмін підтримав ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною
    Опубликовано: 2024-05-08 18:23:15

    7 травня на засіданні Кабінету міністрів України було схвалено законопроєкт щодо ратифікації Угоди про вільну торгівлю між Україною та Турецькою Республікою.

    Про це повідомили прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Міністерство економіки України.

    Зазначається, що сьогоднішнє рішення створює підстави для завершення внутрішньодержавних процедур щодо набрання чинності цієї Угоди.

    "Наступний крок – законопроєкт буде направлено на ратифікацію Верховною Радою України", - зазначив Шмигаль.

    Після ратифікації парламентами країн Угода набере чинності через 2 місяці після отримання підтвердження про завершення внутрішньодержавних процедур останньою із сторін.

    У Мінекономіки пояснили, що Угода створює додаткові можливості для розвитку торговельних зв’язків завдяки преференційним умовам доступу до ринків товарів та послуг обох країн, забезпеченню більшої прозорості в питаннях регулювання, зниженню операційних витрат бізнесу через усунення бар’єрів в торгівлі та, у підсумку, підвищенню ефективності розвитку національних економік.

    За словами міністра економіки Юлії Свириденко, угода про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною відкриє нові можливості для безмитної або частково безмитної торгівлі між країнами, зокрема, спростить логістику, адже це важлива умова для роботи українського бізнесу під час війни, а також сприятиме залученню взаємних інвестицій.

    "Сподіваємось на підтримку депутатів щодо схвалення законопроєкту та завершення процесу лібералізації торгівлі між Україною і Турецькою Республікою", - зазначила очільниця Мінекономіки.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    19 май, 18:28

    17 май, 18:14

    13 май, 18:58

    13 май, 15:53

    12 май, 18:09

    10 май, 18:11

    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.