• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук до 2030 року
    Опубликовано: 2024-04-23 19:55:24

    Щоб підтримати щорічне зростання ВВП до 2030 року на рівні 5-7%, Україні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук.

    Про це повідомив виконавчий директор Центру економічного відновлення Кирило Криволап, пише "Укрінформ".

    "Щоб бути економічно стійкими, щоб відновлювати наш ВВП щорічно на 5-7%, нам до 2030 року не вистачатиме від 3 до 4,5 млн робочих рук.", - зауважив Криволап.

    За його словами, до 2030 року 2 млн людей вийдуть із ринку праці через старіння та міграційні процеси.

    На думку експерта, для вирішення проблеми дефіциту кадрів існують два способи – або знайти ці мільйони робочих рук, або підвищувати продуктивність праці, щоб скоротити потребу у кількості фахівців.

    Як вважає Криволап, держава має стимулювати українців до повернення з-за кордону і змінити міграційну політику.

    "Близько 30% бізнесу заявили про те, що відсутність людей стримує їхній розвиток. У промисловому секторі, наприклад, минулого року був один кандидат на одну вакансію, зараз на одну вакансію вже 0,7 кандидата. Тому підприємці вже активно займаються перенавчанням та перекваліфікацією власних кадрів, залучають жінок до тих професій, де вони раніше не були представлені, розбудовують інклюзію – створюють умови для роботи ветеранів, ВПО, людей з обмеженими можливостями", - підкреслив Криволап.

    Щодо підвищення продуктивності праці, то, на думку експерта, це потребує значних інвестицій в устаткування, маркетинг, пакування тощо.

    "З інвестиціями в Україні завжди було погано. Інвестиційному розвитку заважає наша ситуація з верховенством права, з бізнес-кліматом. І це також впливає на швидкість нашого відновлення і, зрештою, на нашу подальшу долю", - підсумував Криволап.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.