• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Світовий ринок ПК повернувся до зростання після дворічного спаду
    Опубликовано: 2024-04-14 18:35:54

    Світові поставки персональних комп’ютерів (ПК) повернулися до зростання в першому кварталі 2024 року після двох років спаду, згідно з результатами компанії з дослідження ринку International Data Corporation (IDC), повідомляє Reuters.

    Ринок ПК зріс на 1,5% порівняно з попереднім роком, досягнувши 59,8 мільйона одиниць у першому кварталі, і повернувся до допандемічного рівня. Очікується, що доступність ПК зі штучним інтелектом сприятиме зростанню попиту на ці пристрої, що допоможе ринку відновитися.

    На попит протягом минулих двох років також впливала економічна ситуація: високі відсоткові ставки та стійка інфляція змушували компанії та клієнтів відкладати оновлення систем.

    Також ситуація погіршилась і в Китаї, традиційно найбільшому споживачі настільних ПК, що вплинуло на глобальну картину, зазначає IDC.

    Минулого місяця інша дослідницька компанія, Canalys, повідомила, що ринок ПК у США, як очікується, зросте у 2024 та 2025 роках на 7% та 10% відповідно.

    «Попри труднощі Китаю, очікується, що відновлення продовжиться у 2024 році, оскільки новіші ПК зі штучним інтелектом з’являться на полицях наприкінці цього року, а комерційні покупці почнуть оновлювати комп’ютери, придбані під час пандемії», – сказав Джітеш Убрані, менеджер із досліджень у відділі IDC із відстеження мобільних пристроїв по всьому світу.

    Китайська Lenovo Group знову очолила список з часткою ринку 23%, за нею йдуть HP Inc і Dell Technologies із частками ринку близько 20% і 15,5% відповідно. Компанія Apple показала зростання поставок на 14,6% та мала ринкову частку 8,1%.

    Інф. epravda.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.