• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • НБУ планує оновити вимоги до страховиків (перестраховиків)-нерезидентів
    Опубликовано: 2024-04-05 18:10:19

    Національний банк України розробив і виносить на публічне обговорення документ, що встановлює критерії для страхових компаній-нерезидентів, які бажають провадити страхову діяльність в Україні.

    Про це повідомляється на сайті регулятора.

    Цей документ був створений для того, аби втілити в життя вимоги закону України "Про страхування". Він передбачає, що фінустанова:

    Матиме рейтинг фінансової надійності (стабільності) на рівні не нижче за інвестиційний, присвоєний міжнародною рейтинговою агенцією. Це "В+" (A.M. Best, США), Baa3 (Moody's Investors Service, США), "BBB-" (Standard & Poor's, США), "BBB-" (Fitch Ratings, Велика Британія).
    Займатиметься перестрахувальною діяльністю без необхідності відповідати зазначеним критеріям рейтингу, якщо компанія відповідає певним вимогам закону про страхування та має не менше трьох років досвіду в сфері страхування (перестрахування).

    ТОПФІНАНС 2024ТОПФІНАНС 2024 "На ринку залишаться близько 20 компаній, але це будуть ті страховики, що гідно виконують свої зобов’язання", - Павло Царук
    В НБУ наголосили, що ці норми будуть застосовуватися як до страховиків-нерезидентів, так і до перестраховиків-нерезидентів, з якими страхові компанії та посередники мають право укладати договірні відносини.

    При виконанні страховиками-нерезидентами всіх вимог, операції за укладеними з ними договорами підлягатимуть оподаткуванню на пільгових умовах.

    Після затвердження проєкту втратить чинність розпорядження Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, від 11 липня 2013 року №2262 (зі змінами).

    Національний банк приймає зауваження та пропозиції до проєкту до 25 квітня 2024 року включно.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.