• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Гроші будуть йти всього 10 секунд: Євросоюз запроваджує миттєві банківські перекази
    Опубликовано: 2024-03-26 18:39:21

    Європарламент проголосував за введення миттєвих банківських переказів в євро всередині Євросоюзу. Вони виконуватимуться протягом 10 секунд незалежно від дня та часу доби.

    Про це повідомляє DW з посиланням на сайт Європарламенту.

    Зазначається, що за новими правилами всі перекази в євро всередині всього Євросоюзу мають виконуватися протягом 10 секунд незалежно від дня та часу доби. Цей крок направлений на прискорення трансакцій для клієнтів малих і середніх підприємств, щоб підвищити безпеку переказів. Банки та інші надавачі платіжних послуг повинні будуть забезпечувати доступність переказів і їх негайну обробку.

    Крім того, за миттєві перекази не можна буде стягувати комісію більше, ніж за звичайні.

    Зокрема, ця норма стосуватиметься і тих держав-членів ЄС, де євро не є національною валютою. Для них буде передбачено більш довгий перехідний період та зроблено виняток для переказів, які здійснюються не в робочий час.

    Видання пише, що нове правило набуде чинності через 20 днів після офіційної публікації. Загалом фінансові інституції всередині ЄС мають 9 місяців, щоб підготуватися до включення режиму миттєвих переказів, і 18 місяців - до їх відправлення.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.