• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Київщині побудують сучасний реабілітаційний госпіталь
    Опубликовано: 2024-03-26 10:38:30

    Київська обласна військова адміністрація і фонд американського благодійника Делла Лоя Хансена розпочали спільну роботу з розробки концепції створення на Київщині сучасного реабілітаційного госпіталю для військовослужбовців і цивільних осіб.

    Про це повідомляє пресслужба Київської ОВА.

    Зазначається, що проєкт потребує чималих інвестицій. Тому для його реалізації необхідне залучення кола благодійників, урядових, неурядових організацій під керівництвом Фонду «Місія Хансена в Україні».

    «З наступного тижня розпочнемо детальний аналіз всієї документації. До роботи залучаємо міжнародну коаліцію архітекторів та інженерів медичних будівель. Заклад стане стандартом для майбутніх реабілітаційних центрів як в Україні, так і в інших країнах світу, які постраждали від війни. Цей сучасний центр задовольнить як фізичні, так і психологічні потреби», – розповів очільник Київської ОВА Руслан Кравченко.

    За словами Кравченко, ще один проєкт, який планується реалізувати на Київщині – повернення до якісного навчання 10 тис. школярів.

    Так, благодійний Фонд «Місія Хансена в Україні» разом із зовнішніми фінансовими партнерами планує відбудувати 10 шкіл, які були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення.

    «Планується облаштувати укриття в закладах освіти. Також розглядатиметься можливість завершення будівництва освітніх закладів, розпочатого ще до повномасштабного вторгнення», – підкреслив Кравченко.

    Одну зі шкіл побудують в селі Тарасівка в «Містечку Хансена» до 1 вересня 2025 року. Це сучасний заклад площею майже 6,5 тис. кв. м, розрахований на 700 дітей. Облаштують 24 класи, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти, конференц-зал.

    Загалом на Київщині Благодійний Фонд «Місія Хансена в Україні» реалізує 3 соціальних проєкти. Це житло для внутрішньо переміщених осіб, загальною потужністю 894 квартири.

    На Київщині вже повністю або частково відновили 198 закладів освіти, які були пошкоджені через повномасштабне вторгнення Росії. Серед них - 122 школи та 71 садочок.

     Планується відновити ще 15 дитсадків. У дев'яти вже ведуться роботи, зокрема, в Бучанській, Ірпінській, Бородянській, Броварській та інших громадах.

     Також на Київщині тривають роботи з облаштування укриттів. Наразі вони будуються у 18 школах та дитячих садках, а у 26 закладах освіти тривають ремонти сховищ. На більшості обʼєктів готовність становить понад 80%.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.