• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд схвалив надання грантів для виробників невійськових дронів
    Опубликовано: 2024-03-25 15:30:06

    Кабінет Міністрів України оголосив про розширення програми державних грантів, спрямованої на підтримку підприємств, які займаються виробництвом невійськових безпілотників та їх компонентів. За новими умовами, такі підприємства можуть претендувати на державні гранти, що покривають до 80% витрат проєкту.

    Про це повідомляє Міністерство економіки.

    Як розповіла міністр економіки України Юлія Свириденко, грантова підтримка доступна підприємствам по всій території України, а кошти можуть бути використані на розвиток оборотного капіталу виробників дронів.

    Згідно з повідомленням, за грантові кошти можна буде здійснити придбання, доставку та монтаж обладнання, Сировину, матеріали, комплектуючі та покрити поточні потреби доведеться власним коштом.

    Отримувач гранту також повинен створити нові робочі місця, кількість яких залежить від суми гранту. Наприклад, в разі отримання 8 млн грн — до 25 місць.

    У відомстві зазначають, що нова ініціатива сприятиме зростанню виробництва в галузі виробництва невійськових дронів, створенню нових робочих місць та розширенню сфер застосування цих передових технологій, оскільки в Україні спостерігається зростаючий попит на невійськові дрони, які використовуються в різних галузях, від сільського господарства до надання допомоги в екстрених ситуаціях.

    В Міністерстві додали, що уряд також вніс зміни, що покращують механізми контролю за використанням грантових коштів, зокрема, вимогу про повернення частини гранту у разі невиконання умов щодо створення робочих місць.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.