• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Єврокомісія затвердила переговорну рамку про вступ України до ЄС
    Опубликовано: 2024-03-14 18:23:21

    12 березня Європейська комісія затвердила переговорну рамку про вступ України та Молдови до Європейського союзу, а також – рекомендувала розпочати переговори про вступ до ЄС з Боснією та Герцеговиною.

    Про це повідомляється на сайті ЄК.

    "Комісія сьогодні подала пропозиції щодо проекту рамок переговорів для України та Молдови до Ради після рішення Європейської Ради в грудні 2023 року розпочати переговори з обома країнами та дасть Раді усний звіт про прогрес, досягнутий обома країнами", - йдеться в повідомленні.

    Зазначається, що рамки переговорів встановлюють головні принципи переговорів щодо вступу з кожною країною-кандидатом. Проект рамок, підготовлений Європейською Комісією, складається з трьох частин: принципи, що регулюють переговори про вступ, суть переговорів і  процедура переговорів.

    Проект рамок переговорів ґрунтується на досвіді минулих розширень і поточних переговорах щодо вступу.

    Повідомляється, що тепер Рада має розпочати внутрішні обговорення, після чого повинна представити узгоджену спільну позицію ЄС на першій міжурядовій конференції з кожною країною, які ознаменують офіційний початок переговорів про вступ до блоку.

    "Ми стали ще на крок ближче до старту переговорів та нашого членства в Європейському Союзі. Цей крок — свідчення досягнень України, нашої трансформації та того факту, що Україна обов’язково буде членом ЄС. Пріоритет нашого уряду — зробити так, аби це сталося якнайшвидше", - відреагував на таке рішення ЄК прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.