• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • США хочуть виділити $200 млн із резервів Пентагону Україні
    Опубликовано: 2024-03-08 15:43:08

    Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість використання близько $ 200 млн з фінансування Пентагону для надання оперативної допомоги Україні.

    Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

    Зазначається, що у Білому домі обмірковують, чи зможуть виділити близько 200 мільйонів доларів з фінансування армії США для надання негайної підтримки Україні, оскільки більший пакет фінансової допомоги досі залишається заблокованим у Конгресі.

    Ці кошти могли би бути використані для забезпечення критично важливого озброєння, матеріалів та іншого обладнання, оскільки Україна стикається з дефіцитом артилерійських снарядів, і це відбувається на тлі того, що російські війська за останні тижні здійснюють повільне просування.

    "Обговорення використання невеликої кількості резервів Пентагону підкреслюють шалені зусилля Білого дому, спрямовані на пошук будь-якої можливої підтримки для України. Але можливе фінансування є мізерним порівняно з більш ніж 61 мільярдом доларів допомоги Україні, яку президент Джо Байден запросив у Конгресу", - пише видання.

    Джерела Bloomberg зауважують, що остаточного рішення ще не ухвалено, а Білий дім намагається переконати Палату представників США ухвалити законопроєкт про допомогу Україні. У Байдена впевнені, що незабаром законопроєкт ухвалять переважною більшістю голосів.

    Влада Сполучених Штатів мусить шукати додаткові варіанти, щоб забезпечити подальшу допомогу Україні у протистоянні російській агресії, розповів в інтерв’ю "Голосу Америки" радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі.

    "Чи розглядаємо ми варіанти? Абсолютно. Ми мусимо, враховувати ситуацію на полі бою", - сказав представник адміністрації США.

    Він наголосив, що американська сторона завжди працювала над пошуком додаткових можливостей, які можна використати для допомоги Україні.

    "Але якими б вони не були, вони не будуть такими, як запит на додаткове фінансування, який містить понад $60 млрд на підтримку України. Його нічим не можна замінити", - пояснив Кірбі.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.