• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Європарламент дав добро на продовження лібералізації торгівлі для України ще на один рік
    Опубликовано: 2024-03-08 10:42:37

    7 березня члени Комітету з міжнародної торгівлі Європарламенту схвалили продовження заходів з лібералізації торгівлі для підтримки України та Молдови. Відповідно, з 6 червня 2024 по 5 червня 2025 будуть зняті імпортні мита та експортні квоти на аграрну продукцію з України до країн ЄС.

    Про це повідомили у прес-службі Європарламенту.

    Рішення було схвалено під час голосування, де 26 євродепутатів виступили "за", 10 - "проти" та 1 "утримався".

    Повідомляється, що це також дає Європейській комісії повноваження оперативно реагувати та вживати заходів у випадку виникнення серйозних збоїв на ринку ЄС або в окремих країнах-членах, спричинених імпортом з України.

    Лібералізація торгівлі включає механізм екстреного введення мит на особливо чутливі продукти, такі як птиця, яйця та цукор, у разі їх імпорту понад середні обсяги 2022 та 2023 років.

    "Подальше зниження торговельних бар'єрів з Україною залежить від дотримання країною демократичних стандартів, прав людини, верховенства права, а також від її зусиль у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю", - йдеться в повідомленні Європарламенту.

    Очікується, що парламент проголосує свою позицію в першому читанні на пленарному засіданні наступного тижня. Далі, Рада повинна офіційно схвалити постанову і вона набуде чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС.

    "Продовження торговельних заходів ЄС забезпечить Україні можливість продовжувати експортувати свою сільськогосподарську продукцію до ЄС, що є найважливішим джерелом життя для української економіки. Водночас пропозиція передбачає надійні механізми, які гарантують, що наші фермери не будуть перевантажені раптовим зростанням імпорту. Це хороший баланс між продовженням нашої життєво важливої підтримки України та необхідним захистом наших ринків", - прокоментувала це рішення доповідачка щодо України Сандра Калнієте.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.