• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нацбанк оновив перелік важливих об’єктів платіжної інфраструктури
    Опубликовано: 2024-03-05 10:51:15

    У 2023 році Національний банк України провів аналіз діяльності платіжної інфраструктури країни за результатами моніторингу діяльності платіжних систем визначив перелік важливих об’єктів платіжної інфраструктури в Україні.

    Про це повідомили у пресслужбі Національного банку України.

    Визначено, що Система електронних платежів (СЕП) Національного банку залишається найважливішою платіжною системою України, як і в попередні роки.

    Також до переліку увійшли шість значущих платіжних систем, серед яких "MasterCard" та "Visa" зі США, "NovaPay" та "PrivatMoney" з України, "MONEYCOM" від ТОВ "Свіфт гарант" Україна, та "Фінансовий світ" від ТОВ "Українська платіжна система".

    Зазначено, що "PrivatMoney" та "MONEYCOM" вперше з'явилися у цьому списку у 2023 році.

    Національний банк також виділив важливих учасників цих систем, включаючи "Приватбанк", АТ "Пумб" та ТОВ "ФК "Контрактовий дім".

    Крім того, визначено трьох ключових технологічних операторів платіжних послуг: ТОВ "ЕйСі ДіСі процессінг", ПрАТ "Український процесінговий центр" та ТОВ "Тас лінк".

    Повідомляється, що Нацбанк запроваджує посилені вимоги до визначених об’єктів платіжної інфраструктури, включно з керуванням ризиками та кібербезпекою, відповідно до міжнародних стандартів, з метою підвищення їх ефективності та надійності.

    Розподіл об’єктів платіжної інфраструктури за категоріями важливості НБУ здійснює щорічно за підсумками їх діяльності протягом попереднього року. Критеріями важливості є обсяги операцій та види послуг, які ними надаються.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.