• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Дію планують зробити повністю безбар’єрною до кінця року
    Опубликовано: 2024-03-01 10:45:12

    Мінцифри розпочало модернізацію "Дії": до кінця 2024 року застосунок і портал хочуть адаптувати під вимоги цифрової доступності, зокрема – для людей із вадами зору та слуху.

    Про це повідомила заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг у Мінцифри Валерія Ткач, передає "Укрінформ".

    "На жаль, ще не всі державні вебресурси в Україні відповідають вимогам цифрової доступності. Проте минулого року ситуація покращилася – таких сайтів стало на 23% більше. І Мінцифри хоче власним прикладом заохотити всіх пришвидшити цей процес. Так, ми плануємо провести модернізацію всіх сторінок сайту міністерства, порталу та мобільного застосунку "Дія". І маємо за мету до кінця року зробити портал "Дія" повністю доступним", - заявила Ткач.

    Зазначається, що міністерство сумісно із "Проєктом підтримки Дія" Програми розвитку ООН (UNDP) працює над впровадженням цифрової доступності для всіх ресурсів органів центральної влади та органів місцевого самоврядування.

    За словами представниці Мінцифри, усі нові послуги, які створюються, проходять перевірку на дотримання вимог цифрової доступності. Це робиться для того, щоб кожна людина в Україні, яка має обмежені можливості по зору, слуху і т. д., могла користуватися цими сервісами і послугами – без "мишки", за допомогою screen reader тощо.

    "Це для таких людей вкрай важливі речі", - додала Ткач.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.