• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У Мінфіні США закликали знайти спосіб передати Україні російські заморожені активи
    Опубликовано: 2024-03-03 18:28:41

    Міністр фінансів США Джанет Єллен закликала найбільші розвинені країни світу знайти спосіб передати Україні заморожені російські активи.

    Про це повідомляє агентство Bloomberg.

    "Існують сильні міжнародно-правові, економічні та моральні підстави для кроку вперед", - сказала Єллен.

    Європейський Союз, країни G-7 та Австралія заморозили близько 282 мільярди доларів російських активів у вигляді цінних паперів та готівки, причому понад дві третини цих коштів сконцентровано в ЄС. Усі сторони погоджуються, що ці кошти мають залишатися недоступними для Росії, якщо вона не погодиться допомогти у відновленні України, але вони розходяться в думках щодо законності їх конфіскації, пише агентство.

    "Розблокування активів для допомоги Україні стало б рішучою відповіддю на безпрецедентну загрозу глобальній стабільності з боку Росії. Це дало б зрозуміти, що Росія не може перемогти й стимулювало б її сісти за стіл переговорів про справедливий мир з Україною", - сказала Єллен.

    Єллен заявила, що окрім простого арешту активів, інші ідеї включають використання їх як заставу для запозичень на світових ринках.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.